Magában is remek ebéd vagy vacsora, de sültek mellé köretként is kínálhatjuk.
Hozzávalók 4 főre:
*60 dkg krumpli
*3 nagyobb tojás
*4 szál virsli
*4 nagy jégsaláta levél
*1 nagyobb fej vöröshagyma
*3 dl tejföl
*4 ek majonéz
*1 tk mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
A tojást keményre főzzük, a héját eltávolítjuk, és apróra
vágjuk.
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és bő, sós
vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük.
A virslit megfőzzük és felkarikázzuk.
A jégsaláta leveleket apróra tépkedjük.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, mustárral, sóval
és borssal.
Ha kihűlt a tojást, a krumpli, a virsli, akkor
összekeverjük őket a hagymával, majd jól összeforgatjuk a tejfölös krémmel.
Megkóstoljuk és még ízlés szerint ízesítjük sóval,
borssal.
Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobban összeérnek
az ízek, ha egy egész éjszakát pihen.
A Facebookon is megtaláltok.
Kipróbáltam, nagyon finom lett! Máskor is így fogom készíteni. :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett. Kedves egészségedre. :-)
TörlésKipróbáltam, nagyon finom lett! Máskor is így fogom készíteni. :)
VálaszTörlés