PrintFrendly

2015. december 2., szerda

Krumplisaláta gazdagon

A krumplisaláta kedvelt finomság nálunk. Most egy kicsit kibővített változat készült. Hagyma, tojás, virsli és jégsaláta gazdagítja. Nagyon laktató. 
Magában is remek ebéd vagy vacsora, de sültek mellé köretként is kínálhatjuk.

Hozzávalók 4 főre:
*60 dkg krumpli
*3 nagyobb tojás
*4 szál virsli
*4 nagy jégsaláta levél
*1 nagyobb fej vöröshagyma
*3 dl tejföl
*4 ek majonéz
*1 tk mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors

A tojást keményre főzzük, a héját eltávolítjuk, és apróra vágjuk.
A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és bő, sós vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük.
A virslit megfőzzük és felkarikázzuk.
A jégsaláta leveleket apróra tépkedjük.
A tejfölt simára keverjük a majonézzel, mustárral, sóval és borssal.
Ha kihűlt a tojást, a krumpli, a virsli, akkor összekeverjük őket a hagymával, majd jól összeforgatjuk a tejfölös krémmel.
Megkóstoljuk és még ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobban összeérnek az ízek, ha egy egész éjszakát pihen.

A Facebookon is megtaláltok.

3 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam, nagyon finom lett! Máskor is így fogom készíteni. :)

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam, nagyon finom lett! Máskor is így fogom készíteni. :)

    VálaszTörlés