Printfriendly

2019. október 17., csütörtök

Zöldfűszeres cukkinikrémleves


Lassan vége a szezonnak, lassan lekerülnek a bokrokról az utolsó cukkinik is. Mi készüljön belőlük? Egy könnyű kis húsmentes leves. Önmagában is nagyon finom, de egy kevés füstölt sajt sokat dob rajta ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. 
A botmixert a RussellHobbs biztosította.
Hozzávalók 4 főre
*1 nagyobb cukkini (50 dkg tisztítva mérve)
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*5-6 dl zöldségleves alaplé
*2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy őrölt csipet só
*1 csipet őrölt bors
*5-6 nagyobb apróra vágott bazsalikomlevél
*1-2 nagyobb mentalevél
*2-3 szál felaprított petrezselyemlevél

Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit. Az alap lével felöntjük, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel, friss levelekkel ízesítjük. Lefedve puhára főzzük, a botmixerrel pépesítjük. 
Reszelt füstölt sajttal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése