Printfriendly

2019. október 14., hétfő

Gombás házi papardelle sajtszószban


Imádom a házi tésztát. Gyakran készítek, legtöbbször tojás nélküli durum változatot. Igyekszem mindig feldobni valamilyen szokatlan módon. Most szárított gomba, és bazsalikom került bele. Jó sok sajtos szósszal kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg durum búzaliszt
*3 evőkanál Amigo szárított laskagomba
*3 nagyobb friss bazsalikomlevél
*1,2 dl víz

Szószhoz:
*2 dl tejszín
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 teáskanál vaj
*5 dkg sajtkrém
*3 dkg trappista sajt
*1 csipet só
*1 csipet őrölt szerecsendió

Tálaláshoz:
*Grana Padano (vagy más kemény sajt)

A szárított gombát és bazsalikomlevelet egész apróra vágjuk, a lisztbe szórjuk, majd a vízzel összedolgozzuk. Zacskóba csomagolva 1 órát pihentetjük. 
Lisztezett felületen 2 mm vékonyra elnyújtjuk és 2 cm szélesre csíkozzuk. Sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A felforrósított vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a tejszínt, a sajtkrémet, belereszeljük a trappista sajtot, ízesítjük a fűszerekkel. Addig melegítjük, amíg a sajtok teljesen felolvadnak. 
A sajtszószt a tésztával, kevés reszelt kemény sajttal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése