Printfriendly

2019. október 7., hétfő

Köménymagos kelkáposzta főzelék


Ezt a főzeléket Anyukámtól tanultam. Nagyon egyszerű, de csak ritkán készítem, főleg ha hidegebbre fordul az idő. A cukor kicsit fura lehet, de ez csak akkor szükséges, ha a paradicsomlé savanykás. Természetesen utóbbi mennyisége ízlés szerint növelhető, mi így szeretjük.
Hozzávalók 4 személyre
*1 közepes kelkáposzta
*0,5-1 dl paradicsomlé
*1 nagy csipet só
*1 kávéskanál őrölt köménymag
*1 csipet cukor (ha szükséges)
*2-3 evőkanál olaj
*2 csapott evőkanál liszt
*1 teáskanál őrölt pirospaprika
*3 dl tejföl

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, és egy tálba téve hozzáadjuk a paradicsomlevet, és annyi vizet, ami épp ellepi, majd ízesítjük sóval, köménymaggal. Lefedve puhára főzzük. 
Felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, csomómentesre keverjük a tejföllel. 
Hőkiegyenlítéssel besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges, kevés cukorral ízesítjük. 
Melegen, fasírttal, pörkölttel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése