PrintFrendly

2019. október 29., kedd

Tonhalas céklasaláta


Nagyon kedvelem a céklát, akár köretként, akár salátaként. Most két szokatlan dolgot hoztam össze, mégpedig ezt a csodás színű zöldséget és a tonhalat. Nagyon különleges lett a végeredmény mind színében, mind ízében. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*1 nagy cékla (tisztítva mérve 15 dkg)
*1 kis olajos tonhalkonzerv (5 dkg)
*3-4 púpozott ek tejföl
*2 ek majonéz
*2 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fehérbors

A céklát bő vízben puhára főzzük, a héját ledörzsöljük, majd a zöldséget a reszelő nagy lyukán lereszeljük. 
A tonhalat lecsepegtetjük. 
A tejfölt a majonézzel, a sóval, és a borssal elkeverjük, beleforgatjuk a céklát, és a halat. Ha szükséges, utánízesítjük. Érdemes pár órát vagy 1 éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése