Printfriendly

2019. október 6., vasárnap

Fügés-mézes sütemény


Idén már sok szép fügével ajándékozott meg a kert, amiből készült süti is, mégpedig őzgerinc formában. Könnyű, szaftos, olyan vasárnapi ebéd utáni falatozni való. Érdemes kipróbálni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók kb. 23 szelethez
*15 dkg liszt
*5 dkg darált dió
*2 csapott kávéskanál sütőpor
*1 csipet só
*1 teáskanál őrölt fahéj
*10 dkg vaj
*2 tojás
*8 dkg cukor
*1 nagy evőkanál méz
*10 dkg joghurt
*2 kisebb füge

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, a dióval és a fahéjjal. 
A cukrot a vajjal és a tojással kihabosítjuk. Hozzáadjuk a joghurtot és a mézet. 
Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és az apróra vágott fügét. 
A tésztát vajjal kikent és liszttel megszórt, 34*11*4,5 cm-es őzgerincformába simítjuk, és 180 fokon 30-35 percig sütjük. (Tűpróba!) 
Miután kihűlt, a formából kiborítjuk, és porcukorral meghintve, szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése