Printfriendly

2018. február 17., szombat

Egyszerű csigafánk



A gyerekek (is) nagyon szeretik a fánkot, gyakran készítek vagy élesztőset, vagy sütőporosat. Most egy roppant egyszerű és mégis kicsit különlegesebb változattal leptem meg őket, ami csiga formában sült. Mondanom sem kell, hogy élvezettel mártogatták baracklekvárba a porcukros tekercseket.
Hozzávalók 4 főre:
*1 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*2 ek olaj
*20 dkg liszt
*1 púpos kk sütőpor
*1,5 dl tej
*2-3 dl olaj a sütéshez

Egy serpenyőben olajat forrósítunk. 
A tojást simára keverjük a sóval, cukrokkal, olajjal és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. 
A sűrű masszát sima csöves habzsákba töltjük. (Ha nincs, akkor csak egy tiszta zacskóba, aminek az egyik sarkára vágunk egy kis lyukat.) 
Ha elég forró az olaj, akkor körkörösen nyomunk bele tésztát. Mindkét oldalát világos barnára sütjük, és konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. 
Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.
Az eredeti receptet itt találtam.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése