Printfriendly

2018. február 11., vasárnap

Draniki, orosz húsos lapcsánka


Van egy nagy kedvencünk, a lapcsánka, amit már nagyon régóta készítek. A családban valaki puhán, más ropogósabban szereti. Most egy külföldi oldalon bukkantam rá egy hússal töltött változatra. Tudtam, ezt ki kell próbálnom. Nem is csalódtam, megérte elkészíteni. A hús szépen megpuhult a krumplis kabátban.
A fokhagymás mártogató és a sajt pedig már csak hab a tortán.
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 3 személyre:

*25 dkg darált pulykacombfilé

*0,5 kk só

*2 nagy csipet őrölt bors

Lapcsánkához:

*4 nagyobb krumpli

*1 közepes, finomra reszelt vöröshagyma

*1 tk só

*0,5 kk őrölt bors

*1 kk fokhagymakrém

*1 nagyobb tojás

*2 púpozott ek liszt

Sütéshez:

*pár evőkanál olaj

Tálaláshoz:

*fokhagymás tejföl

*reszelt sajt


A húst összedolgozzuk a sóval, a borssal, és a lapcsánkához előkészített vöröshagymából is adunk hozzá 1 kávéskanálnyit. 

Vizes kézzel teáskanálnyi adagokból golyókat formálunk, mindet 2-3 mm vékony körlappá lapítjuk, és sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk.

A lapcsánkához a megtisztított krumplit finomra reszeljük, összedolgozzuk a maradék vöröshagymával, a fokhagymakrémmel, a sóval, a borssal, a tojással és a liszttel.

Serpenyőben pár evőkanál olajat forrósítunk. 

A krumplis masszából 1 csapott evőkanálnyit a serpenyőbe simítunk, azonnal ráteszünk 1 hústallért, picit belenyomjuk, majd befedjük 1 újabb csapott evőkanálnyi masszával. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. 

A többi hússal és krumplival is így járunk el. 

Melegen vagy hidegen is finom fogás. Reszelt sajttal és fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Az eredeti receptet itt találtam.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése