Printfriendly

2018. február 24., szombat

Csirkés pagodasaláta



Néha igazán jól jön egy egyszerű, de mégis könnyed fogás. Ezt a karfiolos salátát akár még diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják. Természetesen egy kevés hús sem hiányozhat belőle. Én úgy szeretem, ha szép színes, mert akkor a szemnek is jól esik, nem csak a gyomornak. A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*1 kis fej pagoda karfiol (vagy 50 dkg mirelit)
*1 nagy pár csirkemell filé
*½ dl olaj
*1 kis fej lila hagyma

Mártáshoz:
*2,5 dl tejföl
*1 nagy csipet fokhagymássó
*1 csipet őrölt bors

A megtisztított csirkét vékony csíkra vágjuk és megszórjuk a fűszersóval. Az apró rózsáira szedett karfiolt sós vízben roppanósra főzzük, hideg vízbe szedjük és hagyjuk lecsepegni. 
A mártáshoz a tejfölt simára keverjük a fokhagymássóval, borssal. Serpenyőben felforrósított olajban megsütjük a csirkecsíkokat, majd vékonyra karikázott lila hagymával, a karfiollal és az öntettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése