Most, hogy egy picit a megszokott dolgokon
túllépve, egy kicsit egészségesebb vonalat követve, egy nagy
kedvencünket készítettem el más alapanyagokból. A végeredmény engem is nagyon
meglepett. Bevallom, sokkal rosszabbra számítottam. Pedig a kész palacsinta
könnyű, puha, nem törik, nem szakad. Persze a teljes kiőrlésű liszt jellegzetes
íze érezhető, de a palacsinta élvezeti értéke megmaradt. Jó szívvel ajánlom
mindenkinek.
Hozzávalók kb.
14 db palacsintához:
*25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*1 nagy csipet só
*2 nagyobb tojás
*2 púpos ek nyírfacukor
*1 tk házi vanília kivonat
*3 ek olaj
*3,5 dl tej
*2,5 dl szénsavas ásványvíz
A tojásokat simára keverjük a cukorral, sóval, majd
hozzáadjuk a lisztet. A tejet, vanília kivonatot, olajat és végül a vizet
fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.
1 órát pihentetjük.
Olajjal vékonyan kikent, felforrósított serpenyőben
kisütjük.
A Facbookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Szuper recept! Köszönöm!
VálaszTörlésKedves egészségetekre :-)
TörlésElkészítettem a palacsinta tésztát.Nem nyírfa hanem gyümölcs cukorral.Egy óra múlva sütöm.Szeretek sütni főzni így 45 évesen.
VálaszTörlésÖrülök, hogy kipróbáltad :-)
TörlésKisűltek a palacsinták.Elégedett vagyok.Köszönöm.A recept nagyon jó!
VálaszTörlésÖrülök a sikerének, kedves egészségedre :-)
Törlés