Printfriendly

2018. január 2., kedd

Petrezselymes karfiolrizs



Már nagyon régen gondoltam arra, hogy kipróbálom ezt az egyszerű köretet, ami hagyományosnak igazán nem mondható, de gluténmentes és még egészséges, alacsony szénhidráttartalmú is. Roppant egyszerű és sültekhez, ragukhoz remek kísérő. Egész bátran kínáljuk olyan főételekhez, amelyekhez rizst adnánk.
Hozzávalók 2 főre:
*1 kisebb fej karfiol
*1 ek vaj
*1 nagy csipet só
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

A karfiolt apró rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. Turmixgépbe adagonként morzsalékosra, de nem pépesre zúzzuk.
Egy serpenyőben kevés vajat olvasztunk, majd jól átforgatjuk rajta a karfiolt. Sózzuk, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemlevéllel.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése