Printfriendly

2018. január 11., csütörtök

Csirkés zöldborsóleves



Olyan szomorkás, sötét az idő, hogy most igazán jól esik egy tányér forró leves. Ez a zöldborsóleves most igencsak más lett, mint a megszokott. Csirke is került bele és a kapornak, az ecetnek és a cukornak köszönhetően kapott egy pikáns ízt. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 kisebb csirkemell filé
*25 dkg zöldborsó
*1 csokor kapor
*1 ek vaj
*2 ek olaj
*1 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*2 nagy csipet reszelt szerecsendió
*1 dl tejszín
*1 púpozott ek kukoricakeményítő
*2 ek ecet
*1 púpozott evőkanál nyírfacukor

A megtisztított és kis kockára vágott csirkét fehéredésig pirítjuk a vaj és az olaj keverékén, majd felengedjük 1 és ½ liter vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Ha már majdnem puha a hús, akkor a zöldborsóval főzzük tovább. A keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd besűrítjük vele a levest. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd ízlés szerint ízesítjük ecettel és nyírfacukorral.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése