Printfriendly

2018. január 15., hétfő

Babérleveles csicsókafőzelék

Régen azt sem tudtam, hogy mi fán terem a csicsóka. Majd a szomszéd idős bácsi adott pár gumót és azóta minden évben jelentős mennyiséget tudunk felhasználni a kertből. Egy baj van vele, hogy frissen ajánlott feldolgozni, mert elég nehezen bírja a tárolást. Már korábban készítettem pár fogást belőle, ezeket megtaláljátok a blogon. Most a krumplifőzelék mintájára készült egy könnyű, húsmentes étel belőle. Liszt helyett keményítő a sűrítő anyag. Érdemes kipróbálni, hisz a csicsókát cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlják. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is. 
A felhasznált fűszereket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*35 dkg csicsóka
*1 csapott kk só
*1 csipet őröltbors
*1 kis darab babérlevél
*2 dl tejföl
*1 púpozott ek kukoricakeményítő
*1 csapott tk édesfűszerpaprika

A megtisztított csicsókát kisebb darabokra vágjuk és annyi vízben, ami ellepi, puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. 
A keményítőt és a paprikát csomómentesre keverjük a tejföllel, majd behabarjuk vele a főzeléket. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk. 
Melegen, tükörtojással kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése