Printfriendly

2017. március 24., péntek

Medvehagymás-füstölt sajtos tallérok



Már nagyon vártam az év eme szakaszát, amikor is lehet kapni medvehagymát. Ilyenkor minden ételbe, amibe csak lehetséges, kerül belőle egy kevés. A kedvenc sajtos tallérunkba is szórtam egy nagy marékkal. Nem is gondoltam volna, hogy a füstölt sajt és a medvehagyma ilyen jó párost alkot.
Hozzávalók 4 főre:
*25 dkg liszt
*1,5 kk só
*0,5 tasak sütőpor
*10 dkg füstölt sajt
*10 dkg tejföl
*1 nagyobb tojás
*5 dkg margarin
*1 nagy marék medvehagyma

A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, egy papírtörlővel leitatjuk róla a maradék nedvességet, majd egész apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, hozzáadjuk a sajtot, a medvehagymát, a tojást, a tejfölt, a margarint és jól összedolgozzuk. Diónyi golyókat sodrunk.
A tallérsütőt jól felforrósítjuk, majd a golyókat megsütjük benne.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése