Printfriendly

2017. március 1., szerda

Lila hagymás, tejfölös csicsókasaláta



Arra gondoltam, hogy a kedvenc krumpli salátánkat most csicsókával fogom elkészíteni. Próbaképpen csak egy kis adagot állítottam össze biztos, ami biztos, de nagyon finom lett. Bár a csicsóka jellegzetes íze azért érezhető, de aki kedveli a szegények krumpliját, az ezt a salátát is szeretni fogja. Szuper köret sültekhez, bundás húsokhoz.
Hozzávalók 2 főre:
*35 dkg csicsóka (tisztítva mért súly)
*2 kisebb fej lila hagyma
*2 dl tejföl
*1 ek majonéz
*1 púpos tk mustár
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors

A csicsókát megtisztítjuk, egy tiszta kefével jól átdörzsöljük, kisebb kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a lila hagymát apróra kockázzuk.
A tejfölt a majonézzel, mustárral, sóval, és borssal simára keverjük, majd beleforgatjuk a hagymát, és a kihűlt csicsókát.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

1 megjegyzés:

  1. A csicsóka nagyon is egészséges . - lehet,hogy nem eléggé elterjedt a köztudatban...- de inzulin termeléséről elhíresült .. mondhatni gyógyszer hatású növény.. burgonya helyettesítő köretként ...- de minden burgonyás étel helyett - ételben- jól alkalmazható (édeskés jellegű )használom...

    VálaszTörlés