Printfriendly

2017. március 22., szerda

Tavaszi karfiolleves medvehagymás vajgaluskával



Idén is készült medvehagymás vajkrém, amit imádok csak simán kenyérre, vagy péksüteményre kenve fogyasztani. Most pedig egy roppant egyszerű leves betétjét gazdagítottam vele. Akinek nincs épp ilyenre lehetősége, akkor sima vaj, és pár szál apróra vágott medvehagyma keveréke is megteszi. Utóbbi kellemes aromája az egész levesnek ad egy különleges ízt. Igazi tavaszi kanalazni való, és a maradék húsleves sem ment kárba ;-)
Hozzávalók 4 főre:
Nokedlihez:
*1 nagyobb tojás
*1 nagy csipet só
*5 dkg liszt

Továbbá:
*2 nagyobb szál sárgarépa
*3 nagyobb db krumpli
*1 zsenge karalábé
*1 kisebb fej karfiol fele
*1 közepes fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*2 liter húsleves alaplé
*1 csipet só

Először a galuskát állítjuk össze. A tojást simára keverjük a sóval, medvehagymás vajkrémmel, majd a liszttel és félretesszük.
Minden zöldséget megtisztítunk, a sárgarépát karikára, a krumplit, a karalábét kisebb kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük.
A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a sárgarépát, krumplit, karalábét. Felengedjük az alap lével, és ízesítjük egy kevés sóval. 
Ha már majdnem puhák a zöldségek, beleszaggatjuk a nokedlit és hozzáadjuk a karfiolt. Együtt, pár perc alatt készre főzzük. Melegen kínáljuk.     

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése