Printfriendly

2017. március 23., csütörtök

Bolognai nudli


Az egyik nagynénémtől kaptunk pár üveg saját készítésű bolognai szószt. Nem is volt kérdés, hogy mi készül majd belőle. De hogy egy kis csavar legyen a dologban, nem hagyományos módon spagettivel, hanem házi nudlival kínáltam.




Hozzávalók 4 főre:
*50 dkg sertéslapocka
*2-3 ek olaj
*1 nagyobb fej vöröshagyma
*1 kk só
*Kb. 3 dl házi bolognai szósz

Nudlihoz:
*50 dkg krumpli
*1 kk só
*1 nagyobb tojás
*15-20 dkg liszt



A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha időközben még szükséges, pótoljuk a vizet.

A meghámozott, apróra vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, és kicsit hagyjuk hűlni. Majd hozzáadjuk a sót, tojást és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a massza, de ne is legyen kemény. Egy közepes fazékban vizet forralunk egy kis sóval és két evőkanál olajjal. A masszából kis adagot tépünk, amit lisztezett felületen kisujjnyi vastag rúddá sodrunk, kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. Ha gyöngyözi a víz, akkor több részletben kifőzzük a nudlikat, szűrőtálban lecsepegtetjük.

Ha puha a hús, akkor hozzáadjuk a szószt, átforraljuk, és a nudlival, valamint reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése