Printfriendly

2017. január 11., szerda

Herőce



Amint megláttam ezt a finomságot az egyik főzős csoportban, tudtam, hogy ki kell próbálnom. Nem is vártam rá sokat. Kb. 5 perc az összeállítása, majd a nyújtás, szaggatás sem tart túl sokáig. A sütésnél érdemes figyelni, hogy elég forró legyen az olaj, mikor elkezdjük sütni, és ha túl alacsony a láng, megszívhatja magát olajjal. Porcukorral meghintve, sárgabarack lekvárba mártogatva nagyon finom édesség.
Hozzávalók kb. 26 db herőcéhez:
*25 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*2 púpos ek porcukor
*5 dkg margarin
*2 ek rum
*3 tojás sárgája
*1 dl tejföl
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*Bő olaj a sütéshez 

A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a rumot és belereszeljük a citrom héját.
Jól összedolgozzuk és zacskóba csomagolva kb. 30 percet pihentetjük a hűtőben.
Közben egy mélyebb lábasban bő olajat forrósítunk.
Lisztezett felületen kb. 2 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk.
Egy derelyemetszővel kb. 4*8 cm nagyságú téglalapokra vágjuk és a közepébe is metszünk egy csíkot.
Ha jó forró az olaj, akkor közepestől nagyobb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és lekvárba mártogatva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is megtaláltok.

1 megjegyzés: