Printfriendly

2017. január 8., vasárnap

Bonbonmeggy szelet



Régebben tartottam a nyújtott lapos sütiktől, de amióta az elsőt elkészítettem, rájöttem, hogy nem is olyan nehéz. Ez az édesség is olyan, hogy ha megkóstoljuk, akkor rájövünk, hogy megérte minden perc, amit az elkészítésére szántunk. Mivel konyakmeggy aromát nem kaptam, ezért bonbonmeggy ízesítést kapott.
Hozzávalók 8 főre:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 tasak sütőpor
*2 dkg cukrozatlan kakaópor
*5 dkg porcukor
*5 dkg vaj
*2 tojás sárgája
*Kb. 1-1,2 dl tej

Töltelékhez:
*6 dl tej
*2 tasak vaníliás pudingpor
*20 dkg vaj
*20 dkg porcukor
*7 db puszedli (esetleg babapiskóta, keksz vagy mézeskalács)
*1 kis üveg meggybefőtt
*1-2 ek bonbonmeggy aroma

Tetejére:
*10 dkg étcsokoládé
*1 ek olaj

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. Ha kicsit morzsálódós, akkor még tejjel lazíthatjuk.
Két részre osztjuk a masszát, és 20*30 cm nagyságúra elnyújtjuk, sütőpapíros tepsi hátán, 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A meggyet szűrőtálba rakjuk, és meglocsoljuk az aromával, hagyjuk lecsepegni.
A tejet a pudingporral sűrűre főzzük és kihűtjük.
A porcukrot a vajjal simára keverjük, a pudingos résszel vegyítjük, és az apró darabokra tépkedett puszedlit beleforgatjuk.
Az egyik lapra simítjuk a krém felét, majd rárakjuk a meggyet, befedjük a maradék krémmel.
Lezárjuk a másik lappal.
Vízgőz felett a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit.
Legalább egy éjszakát pihentetjük és másnap forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeleteljük.


A Facebookon is megtaláltok.


Már Instagramon is fent vagyok.


A recept forrása: Nosalty


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése