Printfriendly

2017. január 12., csütörtök

Almás csirkeszelet



Eddig nem igazán készítettem gyümölcsös húsokat, de ez az almás csirke most igazán ízlett a családnak. A citrom íze egy egész picit pikánssá teszi, de az almától finom, szaftos fogás lett.
Egyszerű sütőben sült krumpli körettel kínáltam.
Hozzávalók 4 főre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*1 kk csirke fűszersó
*2-3 ek olaj
*2 nagyobb alma
*1 ek citromlé
*Kb. 10 dkg trappista sajt

A csirkemellet vékonyra szeleteljük, egy kicsit kiklopfoljuk. Meghintjük fűszersóval.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a csirkék mindkét oldalát megsütjük. Érdemes vigyázni, hogy ne szárítsuk ki nagyon.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk ki.
A csirke szeleteket a tepsibe fektetjük.
A megtisztított almákat vékony szeletekre vágjuk és meglocsoljuk citromlével.
A csirkékre rakjuk úgy, hogy kicsit fedjék egymást.
Bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
A 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad rajta. Ez pár perc csupán.
Melegen, azonnal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése