Printfriendly

2017. január 21., szombat

Egyszerű zserbó kifli



A nagy kedvencünk, a hókifli tésztájából készült ez a finom sütemény. A tölteléket csak találomra kevertem össze, ami végül éppen elegendő lett ehhez a kifli mennyiséghez. Egyszerű, kevés alapanyagból összeállítható, és hasonlít a zserbó íz világához. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha túl sok lisztet használunk a nyújtáshoz, akkor nem fog összetapadni a kiflik széle, és kibújhat a töltelék.
Hozzávalók kb. 35 db kiflihez:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*25 dkg margarin
*1,5 dl tejföl

Töltelékhez:
*10 dkg darált dió
*4 púpos ek sárgabarack lekvár
*3 dkg reszelt étcsokoládé

Szóráshoz:
*1 ek porcukor

A tészta hozzávalót jól összedolgozzuk, és becsomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez a diót a reszelt csokoládéval, és a lekvárral összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra elnyújtjuk.
Egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk.
A korongok szélére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket.
A tészta szélét ráhajtjuk. 

Kicsit összecsípjük, majd kiflit formázunk.
A hajtás részt alulra fordítva az előkészített tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
Még melegen porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése