Printfriendly

2017. január 18., szerda

Dióhabos tallérok



Ez egy olyan süti, ami elvileg nagyon sokáig eláll. Nos, nálunk erre nem volt példa, olyan hamar elfogyott. A gyerek, aki nem igazán kedveli az édes süteményeket, azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sütije és egymás után nem is tudom, hány darabot küldött a pocakjába. Egy dologra érdemes figyelni, hogy a dióhab vékonyan kerüljön a tallérokra, mert különben nem fog minden darabra jutni.
Hozzávalók 2 nagy tepsi tallérhoz:
Tésztához:
*25 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*4 dkg porcukor
*2 nagyobb tojás sárgája
*12 dkg margarin
*1 ek tejföl

Habhoz:
*2 nagyobb tojás fehérje
*12 dkg porcukor
*12 dkg darált dió

Továbbá:
*Sárgabarack lekvár a töltéshez

A lisztet egy tálban jól elkeverjük a sütőporral, porcukorral, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
Kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Egy egész kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Közben a sütőt előmelegítjük. (A hulladék tésztát összedolgozzuk, és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadva pár percig tovább verjük. Végül beleforgatjuk a darált diót.
A tallérok tetejére egy kiskanál dióhabot simítunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd két tallért egy kiskanál sárgabaracklekvárral összeragasztunk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése