Printfriendly

2017. január 30., hétfő

Almás csirkesaláta dióval, citromosan


Ritkán készítek ilyen jellegű salátát, de most igazán jól esett. Egy kevés hús, hozzá egy kis gyümölcs, és dió. A citrom pedig nagyon kellemes íz világot adott ennek a könnyű fogásnak. Egy dologra érdemes vigyázni, hogy a csirkét ne süssük túl, mert akkor könnyen kemény lehet.
Hozzávalók 2 főre:
*1 nagyobb csirkemellfilé
*1 kk csirke fűszersó
*3-4 ek olaj
*Pár levél saláta
*1 közepes alma
*1 marék dió
*0,5 citrom leve

A húst vékony csíkokra vágjuk, meghintjük fűszersóval. Egy serpenyőben a diót szárazon egy kicsit megpirítjuk, majd utána egy kevés olajon a csirkét megsütjük. Utóbbit melegen tartjuk.
A megtisztított salátát összetépkedjük. Az almát cikkekre vágjuk, meglocsoljuk citromlével.
Végül mindent tányérra rendezünk és ráfacsarunk egy kevés citromlevet.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése