Printfriendly

2016. szeptember 3., szombat

Gazdag húsgombócleves bográcsban


Bár már itt a szeptember, de még mindig nyárias az idő, amit érdemes kihasználni egy kis bográcsozás keretében. Nálunk általában én végzem az alapanyagok előkészítését, és a Férjem veszi kezébe a fakanalat. Most egy tartalmas leves készült, amibe zöldleveles gombóc került. A kicsik először ezeket a golyókat kanalazták ki belőle. 
Friss, ropogós héjú kenyérrel az igazi.
Hozzávalók 6 főre:
Gombóchoz:
*50 dkg darált sertéslapocka
*1 nagyobb tojás
*1 kk só
*2 nagy csipet bors
*1 borsónyi házi fokhagymakrém
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*4 ek búzadara

Továbbá:
*1 zsenge, de nagyobb karalábé
*4 szál sárgarépa
*5 szál petrezselyem
*6 közepes krumpli
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 ek zsír
*2 csapott tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 púpos tk házi darált paprika
*2 púpos tk fűszerpaprika

Először a gombócokhoz a húst egy tálba rakva elkeverjük a tojással, búzadarával, fűszerekkel, aprított petrezselyemzölddel. Félretéve pihentetjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát, petrezselymet felkarikázzuk, a karalábét, a krumplit felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát a bográcsban, a zsíron üvegesre pirítjuk, majd a krumpli kivételével átforgatjuk rajta a zöldségeket.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Ha már majdnem puha minden zöldség, akkor vizes kézzel kisebb diónyi gombócokat sodrunk és a levesbe engedjük. Ha felforr, hozzáadjuk a krumplit is és együtt készre főzzük.
Ha szükséges, még ízlés szerint ízesítjük.
Melegen kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése