Printfriendly

2016. szeptember 7., szerda

Tejfölös csirkemellpaprikás



Sokan a csirkemellet azért nem kedvelik, mert túl száraz. Nálunk ezzel nincs gond, mert a család leginkább a csirke ezt a részét szereti. Gyakran készítem paprikásan és tejföllel habarva. Ízletes, szaftos és nagyon hamar asztalra lehet tenni. Általában tésztával kínálom, de nokedli is illik hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*2 nagyobb csirkemell filé
*1 nagy fej vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*1 kisebb paradicsom
*0,5 kk őrölt bors
*1 csapott tk só
*1 tk fűszerpaprika
*1 csapott ek liszt
*3 dl tejföl

A megtisztított húst kisebb kockára vágjuk, hagyjuk lecsepegni. A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon üvegesre pároljuk. A lecsepegett húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk.
Ízesítjük a sóval, borssal, darált- és fűszerpaprikával, apróra vágott paradicsommal.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és fedő alatt puhára főzzük.
Ha marad még egy kevés víz, azt fedő nélkül hagyjuk elfőni.
Megszórjuk egy kevés liszttel, elkeverjük, majd belekanalazzuk a tejfölt és simára keverjük.
Hagyjuk jól átforrósodni és melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok. 

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése