Printfriendly

2016. szeptember 2., péntek

Zeller bundás karajszeletek



A bundás húsok tárháza kimeríthetetlen. Most a zeller került sorra. Nem gyakran kap szerepet a konyhámban, de most mégis kabát lett belőle. A jellegzetes íze mérséklődött, sőt a végeredményen egyáltalán nem is érezhető, hogy mi is a fő alkotóelem. A hús puha, szaftos a kissé vastagabb bunda alatt. Sült burgonya készült hozzá köretként.
Hozzávalók 4 főre:
*8 kisebb szelet karaj
*só
*3 púpos ek liszt a forgatáshoz
*3-4 dl olaj a sütéshez

Bundához:
*1 közepes zeller fele (kb. 15 dkg)
*3 nagyobb tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott tk házi fokhagymakrém
*3 jó púpos ek liszt
*3 ek tej

A megtisztított karaj szeleteket vékonyra klopfoljuk, majd meghintjük sóval.
A bundához a meghámozott zellert sajtreszelőn finom szálasra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, a lisztet, a tejjel lazítjuk.
Jól összekeverjük.
Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy tálban olajat forrósítunk.
A hús szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd megmártjuk a sűrű masszában. Egy villával kicsit segítünk, hogy a bunda jobban bevonja.
Picit lecsepegtetjük a felesleget, majd a forró olajban közepesnél mérsékeltebb lángos mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Érdemes a kisült húsokat fedeles jénaiba vagy alufóliával borított tálba tenni, mert még ott is puhul, míg az utolsó is kisül.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése