Printfriendly

2016. szeptember 22., csütörtök

Egyszerű mogyorókrémes torta



Párom szülinapjára készült ez a roppant egyszerű és kisméretű torta. A piskóta receptjét már korábban bemutattam ITT. Ez volt eddigi konyhai pályafutásom legjobban sikerült tortája. Az előzőekkel sem volt ízre probléma, de egyik sem volt olyan dekoratív, ami nekem is maradéktalanul bejött volna. Ez most ízre, magasságra is elfogadható, finom, sőt a maga egyszerű dekorációjával is tetszett a családnak. Gyorsan el is fogyott. A krém hozzávalóit csak körülbelül tudom elmondani, mert nem mértem le pontosan.
Hozzávalók 8 főre:
*3 tojásból készült 18 cm-es piskóta (a recept ITT olvasható)
*3 dl tej
*1 tasak vaníliás pudingpor
*Kb. 10 dkg porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*Kb. 12 dkg margarin
*Kb. 6 púpos ek nutella
*Pár kocka tejcsokoládé a díszítéshez

A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, közben párszor átkavarjuk, hogy ne legyen csomós. Beleforgatjuk a nutellát.
A porcukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük a margarinnal, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk. A krém Kb. 1/3-ával megtöltjük, a maradékkal pedig kívülről bevonjuk.
Reszelt tejcsokoládéval, illetve csokoládé kockákkal és citromfű levéllel díszítjük.
Pár órát a hűtőben pihentetjük.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

2 megjegyzés:

  1. Utólag is Isten éltesse az ünnepeltet! A torta pedig elnyerte az én tetszésemet is.

    VálaszTörlés