PrintFrendly

2024. szeptember 4., szerda

Tonhalas rizses töltött portobello

Maradék rizs felhasználásával készült ezt az egyszerű, könnyű töltött zöldség.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*só
*őrölt bors
*1 ek olívaolaj

Töltelékhez:
*10 dkg főtt basmati rizs
*10 dkg olajos tonhalkonzerv
*2-3 szál friss petrezselyemlevél
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
 
Tetejére:
*2 evőkanál tejföl
*5 dkg sajtkrém
*8 dkg trappista sajt
 
A gomba tönkjét kiemeljük, a fejeket kívülről lekenjük olajjal, megszórjuk sóval és borssal. Olajozott tepsibe állítjuk mindet. A főtt rizshez adjuk a villával kissé összetört halat az olajával együtt, a citrom reszelt héját és az apróra vágott petrezselyemlevelet. A halas rizzsel megtöltjük a kalapokat. A tejfölt simára keverjük a sajtkrémmel, a töltött gombák tetejére kanalazunk belőle. Reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése