Idén szép lett a kertben a cékla termés, aminek egy részéből a szokásos befőtt lett, de most befőzőautomatában
készítve. Ez a változat nem túl ecetes, éppen édes, mi így szeretjük.
*2.7 kg cékla (tisztítva mérve)
*1 púpozott ek 1:4 édesítőszer
*5 ek 10%-os ételecet
*1 nagy csipet só
A céklákat alaposan megmossuk, a tetejüket és az aljukat levágjuk, majd bő vízben puhára főzzük. Meghámozzuk és
a zöldséghúst összevágjuk. (Én a nagyobb gumókat negyedcikkekre vágtam és azt vékonyra szeleteltem.) Ízesítjük az ecettel, sóval és
az édesítővel. Alaposan összekeverjük. Az előkészített, alaposan megtisztított üvegekbe töltjük a céklát, egy kanállal jól lenyomkodjuk.
Vizet forralunk, picit hagyjuk hűlni, majd az üvegeket megtöltjük a vízzel. Kupakkal lezárjuk. Befőző automatában 90/30-as programon automatázzuk, tehát 30 percet
90 fokon hagyjuk a gépben. Majd ha kihűlt, mehet a kamra polcára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése