Egy igazi családi kedvenc egy kicsit másképpen, egy kicsit felturbózva.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Gombóchoz:
*25 dkg darált sertéshús
*1 nagyobb tojás
*5 dkg basmati rizs
*1 kis vöröshagyma (5 dkg)
*1/2 kk fokhagymás só
*1/2 kk vöröshagymás só
*1/2 kk őrölt fekete bors
Leveshez:
*50 dkg zöldbab
*3 l zöldségleves alaplé
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
Rántáshoz:
*2 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2-3 ek olaj
*2 dl tejföl
A zöldbabot az alaplében feltesszük főni, ízesítjük a fűszerekkel. A gombócokhoz a húst az apróra vágott vöröshagymával,
rizzsel, tojással és fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel cseresznye méretű golyókat sodrunk, majd óvatosan a gyöngyöző levesbe engedjük.
Lefedve a hús és a zöldbab puhulásáig főzzük. A rántáshoz a lisztet az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, a tejfölt, csomómentesre
keverjük, kevés forró leves lével hígítjuk, majd a levest besűrítjük vele. Forralunk rajta egyet, ha szükséges utánízesítjük. Melegen
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése