PrintFrendly

2024. szeptember 1., vasárnap

Diós bundás almakarika

A gyerekeim nagyon szeretik ezt a desszertet és sokszor kérik is, hogy készítsek. Most egy kis dió is került bele, mert az jó párost alkot az almával.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagyobb savanykás alma
*10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 nagyobb tojás
*10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*5 dkg darált dió
*1/2 dl olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
*porított édesítő
 
Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastag karikára vágjuk és a magházát kivájjuk. A gyümölcskarikákat először lisztbe, majd villával felvert tojásba, végül a dióval elkevert zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított olajban barnára sütjük. Lecsepegtetjük a felesleges olajat. Az édesítőt elvegyítjük a fűszerekkel. Az almakarikákat a fűszeres édesítővel megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése