PrintFrendly

2024. június 29., szombat

Sárgarépás cukkinitallér

Már alig vártam, hogy végre beinduljanak a kertbe vetett tökfélék és hozzák csodás terméseiket. Helyet kapott zöld-, sárga-, gömbcukkini, főzőtök, patisszon. Az első termésből egy könnyű köret készült rántott csirkéhez, de egy kis fokhagymás tejfölös mártogatós társaságában akár önálló fogásként is megállja a helyét.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 8 tenyérnyi tallérhoz
*1 közepes cukkini (pucolva 45 dkg)
*2 közepes sárgarépa (12 dkg)
*2 nagyobb tojás
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
*6 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*kevés olaj a sütéshez
 
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát megpucoljuk, a cukkini magvas részét kivágjuk. Mindkettőt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összeforgatjuk. Felforrósított olajjal kikent serpenyőben evőkanálnyi adagokból tallérokat sütünk. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése