PrintFrendly

2024. június 30., vasárnap

Palermói csirkemell

Nagy rajongója a család a bundás húsoknak. Szeretjük, amikor a bunda szaftos, puha húst takar. Ez most egy kicsit tovább gondolt változat, ami sikeresen vizsgázott. A család azt kérte, hogy máskor is készítsek majd ilyet.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy csirkemellfilé szelet
*só
Bundához:
*3 nagy tojás
*1 késhegynyi vöröshagymás só
*15 dkg trappista sajt
*2 csapott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (kb. 3 dkg)
Forgatáshoz:
*5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
Sütéshez:
*olaj
Továbbá:
*5 dkg trappista sajt
 
A húst vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval. A bundához a tojást a fűszerekkel, a liszttel és a reszelt sajttal jól összekeverjük. A csirke szeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a sajtos masszába mártjuk. Kicsit lecsepegtetjük és forró olajban pirosra sütjük. Tepsibe fektetjük mind, megszórjuk reszelt sajttal, majd 160 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése