PrintFrendly

2021. június 7., hétfő

Tejfölös-majonézes fejes saláta

Még sohasem volt ilyen szép a kertben a fejes saláta termés, mint idén. Már többször készítettem belőle hagyományos cukros-ecetes salátát, (a receptje ITT olvasható), de most valami mást szerettem volna. Ezért alakítottam rajta. Tejföl és majonéz került bele, és picit édesebbre készítettem, mert inkább úgy kedveli a család. Azt hiszem ez is bekerült a családi kedvencek közé.
Hozzávalók
*1 zsenge fejes saláta
*2 púpozott ek tejföl
*1 púpozott ek majonéz
*1 csapott kk só
*3-4 púpozott ek cukor
*0,5 dl almaecet
*2-3 dl víz
 
A salátát leveleire szedjük és alaposan megmossuk. Ha szükséges kisebb darabokra tépkedjük. A sót, a cukrot a tejföllel, a majonézzel és az ecettel simára keverjük, majd beleforgatjuk a salátát. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Jól összekeverjük. Pár órát vagy akár egy egész éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha szükséges utóízesítjük. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése