PrintFrendly

2021. június 1., kedd

Spenótos-tojásos nokedli

A tyúkjaink szépen végzik a dolgukat, a kertben pedig gyönyörű a spenót, ezért adott volt, hogy mi legyen az ebéd. Igaz, hogy húsmentes, de néha az is jól tud esni.
Hozzávalók 4 személyre:
*24 dkg friss spenót (egy közepes tálnyi)
*6 nagy tojás
*1 csapott tk só
*Kb. 25-30 dkg liszt
Továbbá:
*8 tojás
*pár ek olaj
*só
*őrölt fekete bors
 
A spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a vastagabb eres részét kitépjük. Késes aprítóban pürésítjük, majd a tojásokat is hozzáadva összedolgozzuk. Végül a sóval és a liszttel nem túl lágy és nem is kemény nokedli tésztává dolgozzuk. Bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 
A tojásokat egy kevés olajon megsütjük, majd beleforgatjuk a galuskát. Ízesítjük sóval és borssal. Azonnal, melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése