Még mindig medvehagyma. Megunhatatlan. Az egyik kedvenc húsmentes ételünket bolondítottam meg vele. Hamar elfogyott.
Nokedlihez:
*20 dkg liszt
*3 nagyobb tojás
*1 csapott tk só
*1 kis csokor friss medvehagyma (8 dkg)
Továbbá:
*4 nagyobb tojás
*só, őrölt fekete bors
A medvehagymát folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük és késes aprítóban először magában aprítjuk,
majd a tojásokkal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót. Ha túl kemény a tészta, akkor pár evőkanál vízzel lazíthatunk rajta. A
nokedlit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tojásokat felütjük, serpenyőben kevés olajon megsütjük. Beleforgatjuk
a nokedlit, ízesítjük még sóval, borssal.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése