PrintFrendly

2020. május 23., szombat

Osztrák omlós kifli

Van egy szilikon kifli formám, amit a Cookoritól kaptam. Nagyon szeretem, mert könnyű vele a munka. Remekül megsül benne a süti anélkül, hogy kenegetni kellene a formát, egyszerre 25 db kifli készíthető egyszerre. A tisztítása is roppant egyszerű. Az első süti egy olyan kifli, amiben van egy szokatlan hozzávaló. Ettől nem kell megijedni, tökéletesen omlós apróság a végeredmény, ami légmentesen elzárt dobozban sokáig az is marad, már ha fel nem falja a család. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.

Hozzávalók kb. 55-60 db-hoz
*30 dkg liszt
*10 dkg porcukor
*1 csipet só
*½ kávéskanál sütőpor
*1 teáskanál vaníliás cukor
*2 nagyobb, nyers tojás sárgája
*1 keményre főtt tojás sárgája
*15 dkg vaj
*porcukor a tálaláshoz

A lisztet elvegyítjük a sóval, porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral és összedolgozzuk a vajjal, a tojások sárgájával, valamint az áttört, főtt tojás sárgájával. 
Becsomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük. 
A forma mélyedéseit kevés tésztával peremig töltjük. 
160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. 
A formából óvatosan kifordítjuk. 
Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése