Printfriendly

2020. május 21., csütörtök

Kapros-juhtúrós sztrapacska pirított tarjával

Alig vártuk, hogy végre friss kapor legyen a kertben. Imádjuk a jó kis sztrapacskával, juhtúróval. Érdemes kipróbálni. Igazán laktató, tarjával, akár szalonnával is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.

Hozzávalók 3 személyre
Sztrapacskához:
*50 dkg krumpli
*2 kisebb tojás
*1 tk só
*23 dkg liszt

Továbbá:
*2 ek olaj
*15 dkg füstölt-főtt tarja

Tálaláshoz:
*10 dkg tömlős sajtkrém
*20 dkg juhtúró
*1 púpozott ek tejföl
*1 ek apróra vágott kapor


A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük. Összekeverjük a sóval, tojással, és annyi liszttel, hogy nokedli-szerű tésztát kapjunk. Gyöngyöző vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A tarját apróra vágjuk, kevés felforrósított olajon megpirítjuk. Átforgatjuk rajta a sztrapacskát. 
A sajtkrémet a tejföllel, a juhtúróval és a kaporral összekeverjük és beleforgatjuk a sztrapacskát. 
Melegen, azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése