PrintFrendly

2020. február 10., hétfő

Pirított sütőtökös szezámspagetti


Még mindig van az ősszel termett sütőtökből. Mivel a sült tökön túl szeretem egyéb ételekben is felhasználni, ezért most egy könnyű köretben kapott helyet. Nagyon egyszerű, egy kis pirított csirkével remek fogás. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította. 
A fotózáshoz a fotohatterek.hu termékét használtam.
Hozzávalók 2 személyre
*20 dkg szezámspagetti
*20 dkg sütőtök
*1 ek szezámmag
*4-5 ek olaj
*2 friss rozmaringág
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors

A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
A sütőtököt meghámozzuk, belső, magos részét eltávolítjuk, és apróra kockázzuk. Serpenyőben, kevés felforrósított olajon megpirítjuk a felaprított rozmaringlevelet, hozzáadjuk a tököt, meghintjük sóval, borssal, és puhára sütjük. Végül beleforgatjuk a tésztát, átpirítjuk. Ha szükséges utóízesítjük. Melegen, a szezámmaggal megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése