Printfriendly

2020. február 14., péntek

Vegán sárgaborsó-krémleves


A sárgaborsó elég megosztó étel. Van, aki nagyon szereti, van, aki egyáltalán nem. Nos, én az előbbi táborba tartozom. Többnyire főzelék formában készítem, de most egy jó kis melengető kanalazni valóként került az asztalra. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is. 
A felhasznált botmixert a Russell Hobbs biztosította. 
A levesbetétként kínált fűszeres csicseriborsó az Aldiban kapható.
Hozzávalók 4 személyre
*25 dkg sárgaborsó
*1,2 l zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*pörkölt fűszeres csicseriborsó a tálaláshoz

A sárgaborsót előző este bő vízbe áztatjuk. 
Másnap leszűrjük, az alaplével felöntjük, a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve puhára főzzük. 
A botmixerrel pépesítjük. 
Pörkölt, fűszeres csicseriborsóval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése