Printfriendly

2018. május 6., vasárnap

Flamingó szelet


Ez a süti rászolgált a nevére, hisz tényleg olyan a színe, mint a flamingónak. Korábban nem voltunk jó barátságban a szalalkálival, sőt a nyújtott lapos sütiket sem kedveltem, de ezért a finomságért érdemes leküzdeni a mumusokat, és nem is olyan nehéz, mint azt az ember lánya elsőre gondolja. A végeredmény pedig mindenért kárpótol ;-)
Hozzávalók:
Krémhez:
*6 púpos ek liszt
*6 dl tej
*25 dkg porcukor
*20 dkg vaj
Tésztához:
*30 dkg liszt
*10g szalalkáli
*1 csipet só
*4 púpos ek porcukor
*1 púpos ek zsír
*1 nagyobb tojás
*1 dl tej
*1 üvegcse császárkörte aroma (30 ml)

A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, és sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajjal kihabosított porcukorral összedolgozzuk.
A tésztához a lisztet a szalalkálival, sóval, porcukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a tojást, összedolgozzuk a tejjel elkevert aromával. 
3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen 20*30 cm téglalapra nyújtjuk. 
Sütőpapíros tepsi hátára fektetjük, megszurkáljuk villával és 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 6 perc alatt megsütjük. 
Ha kihűltek a tésztalapok, a krémmel megtöltjük, és egy éjszakát hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljanak.
Másnap porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése