Printfriendly

2018. március 24., szombat

Kávés kekszszalámigolyó

Van úgy, hogy nincs időnk bekapcsolni a sütőt, ezért egy gyorsan elkészíthető édességet találunk ki. Én most apró golyókat sodortam, mégpedig kávés ízesítésű kekszes masszából.
Bár érdemes picit pihentetni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni, de ezalatt végezhetünk egyéb teendőnkkel. 
Nagyon egyszerű és remek vendégváró. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. 

Hozzávalók kb. 26 golyóhoz

*10 dkg darált háztartási keksz
*10 dkg egész háztartási keksz
*5 dkg porcukor
*4 ek azonnal oldódó kávé
*1 ek vaníliás cukor
*1 ek rum
*10 dkg olvasztott vaj
*0,5 dl tej
*5 dkg porcukor a forgatáshoz

A háztartási kekszet apró darabokra törjük, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Becsomagolva legalább 2 órára és a hűtőbe rakjuk. 
Nagyobb diónyi golyókat sodrunk, és porcukorba forgatjuk. 
Egy éjszakát hideg helyen pihentetjük, hogy a keksz megfelelően megpuhuljon benne.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése