Printfriendly

2018. március 6., kedd

Egyszerű paradicsomos gnocchi

Nemrég írtam a házilag készített gnocchiról. Az egy alaprecept volt, amit most egy kis egyszerű paradicsomos szósszal kínáltam a családnak. Bár csak sima trappista sajtunk volt itthon, de legközelebb egy kis parmezánnal fogom megszórni, mert azzal még finomabb lesz. 
A következő alkalommal egy sütőtálba kanalazom, megszórom sajttal és hagyom, hogy a forró sütőben a sajt ráolvadjon :-)
Hozzávalók 3 főre:
*½ adag házi gnocchi (a recept ITT)
*2 ek olaj
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 nagy csipet só
*2 nagy csipet cukor
*1 nagy csipet morzsolt oregánó
*1 nagy csipet morzsolt bazsalikom  
*5 dkg sajt

A gnocchit sós bő vízben egy kanál olajjal addig főzzük, míg a vízfelszín tetejére jönnek a tészták. Szűrőkanálban lecsepegtetjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, egész apróra vágjuk, és egy kevés olajon megfuttatjuk. Felengedjük a natúr paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel. Érdemes kóstolgatni, és ezzel is saját ízlésünk szerint beállítani a fűszerezést. A lecsepegett nudlikat a forró szószba forgatjuk, és melegen, sajttal kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése