Printfriendly

2018. március 7., szerda

Diós csokicseppes keksz

Maradt meg némi darált dió, tényleg nem sok. Gondolkodtam rajta, hogy mit is kezdjek vele. Egyszóval kerestem a gombhoz a kabátot. Végül egy kis csokis kekszbe került, ami nagy családi kedvenc, hisz kívül ropogós, belül puha, és fémdobozban sokáig eláll. A csoki lencsét apróra vágott étcsokoládéval is helyettesíthetjük.
Hozzávalók kb. 24 kekszhez
*20 dkg liszt
*5 dkg darált dió
*1 csomag sütőpor
*0,5 kk szódabikarbóna
*2 közepes tojás
*15 dkg barna cukor
*10 dkg vaj
*8 dkg étcsoki lencse

A cukrokat habosra keverjük a tojásokkal, olvasztott vajjal. Beledolgozzuk a dióval, sütőporral, szódabikarbónával elvegyített lisztet, végül beleszórjuk a csoki lencsét. 
Lisztezett kézzel diónyi golyókat sodrunk, sütőpapíros tepsire rakjuk helyet hagyva közöttük, mert sütés közben terülnek. 
160 fokos sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
A csoki lencsét apróra vágott étcsokoládéval is helyettesíthetjük.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése