PrintFrendly

2017. november 11., szombat

Sütőtökös pöfeteg


Egy amerikai videóban láttam meg ezt a finomságot és nagyon megtetszett. Hasonló kekszet már készítettem korábban, az kókuszos volt és emlékszem, hogy igazán nagy sikert aratott. Most pedig itt a sütőtök szezon, van belőle bőven. Nem is volt más dolgom, csak a mértékegységeket átváltani, és nekilátni. Roppant egyszerű, és nagyon mutatós a végeredmény. Kívül ropogós, a belseje pedig puha. Azt nem mondom, hogy egy diétás süti, sőt. Van benne szénhidrát bőven. Az a jó benne, hogy fémdobozban sokáig eláll, már ha marad belőle. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
*37,5 dkg liszt
*0,5 kk só
*1 csapott tk sütőpor
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 púpozott tk őrölt fahéj
*0,5 kk őrölt szegfűszeg
*25 dkg kristálycukor
*10 dkg vaj
*1 közepes tojás
*16 dkg áttört, sült sütőtök
*15 dkg porcukor a forgatáshoz

A cukrokat simára keverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a sütőtököt, végül összeforgatjuk a sóval, fűszerekkel, elkevert sütőporos, szódabikarbónás liszttel.
Becsomagolva legalább 4-5 órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Másnap diónyi golyókat sodrunk, amit porcukorba megforgatunk, majd sütőpapíros tepsibe rakunk egymástól távolabb, mert sütés közben terülnek.
180 fokon hőlégkeveréssel 13-14 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.  
A papíron hagyjuk teljesen kihűlni. 
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése