Printfriendly

2017. november 5., vasárnap

Céklás-nutellás minikuglófok



Salátakészítés során maradt meg két darab főtt cékla, ezt használtam fel egy gyors édesség sütésekor. Nagyon finom, puha desszert lett a végeredmény. A cékla íze egyáltalán nem érződik, ezért azoknak is ajánlom, akik nem szeretik ezt a zöldséget. Nálunk a két válogatós gyerek is szó nélkül falatozta.
Hozzávalók 10 db minikuglófhoz:
*15 dkg liszt
*1 csapott tk sütőpor
*2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
*10 dkg cukor
*1 nagyobb tojás
*3 ek olaj
*2 jó púpos ek nutella
*2 közepes, főtt cékla (8 dkg)
*1,5 dl tej

A lisztet elvegyítjük a sütőporral, kakaóval. A tojást simára keverjük a cukrokkal, majd az olajjal, nutellával. Beleforgatjuk a sajtreszelőn lereszelt céklát. 
A sütőporos lisztet és a tejet felváltva adagolva csomómentesre keverjük. A margarinnal kikent 10 kis forma mélyedéseiben egyenletesen elosztjuk a tésztát. 
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, és porcukorral megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése