Printfriendly

2017. november 4., szombat

Gombával töltött pulykagolyó rántva



A gyerekek minden nap rántott húst ennének. Azért, hogy kicsit hasonló, de mégis másfajta étel kerüljön az asztalra, ezt a gombás fogást találtam ki, ami hidegen és melegen is finom. 
A gyerekek kedvéért fűszeres sült burgonyával kínáltam.
Hozzávalók kb. 14 golyóhoz:
Golyókhoz:
*35 dkg darált pulykahús
*1 púpozott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kis üveg gomba fele

Panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:
*olaj bőven

A darált pulykahúst összedolgozzuk a sóval, borssal, fokhagymakrémmel és diónyi adagokat veszünk, aminek a közepébe egy lecsepegtetett, és szárazra törölt gombafejet nyomunk, majd golyóvá sodorjuk. Óvatosan megforgatjuk lisztben, majd egy kissé felvert tojásban, végül zsemlemorzsában. Bő, forró olajban szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.


A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése