Printfriendly

2017. október 10., kedd

Egyszerű szedres szelet



Végtelenül egyszerű kevert süti. Nem nagy adag, csak épp a családnak elegendő egy tartalmas ebéd után. A kertben sok szép szeder termett idén, abból került bele pár nagy marékkal. Természetesen mirelit gyümölccsel is készíthető. Szeletelni csak hidegen érdemes.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 főre:
*13 dkg liszt
*1 púpos kk sütőpor
*5 dkg vaj
*6 dkg cukor
*1 púpos ek házi vaníliás cukor
*2 kisebb tojás
*1 doboz görög joghurt (1,25 dl)
*15 dkg fekete szeder 

A vajat habosra kavarjuk a cukrokkal, majd egyesével a tojásokkal, majd a joghurttal. Végül csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Óvatosan beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett szedret. Sütőpapírral bélelt kalácsformába (25*11 cm) simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, és porcukorral megszórjuk, szeleteljük.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

1 megjegyzés: