Printfriendly

2017. október 28., szombat

Őszi csirkeszelet



Az ősz kincseit felhasználva készült el ez az egyszerű, gyümölcsös, húsos fogás. Bő fél óra alatt az asztalra varázsolható. Egyszerű zöldborsós rizs köretet kínáltam hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
*8 vékony szelet csirkemell filé
*1 tk csirke fűszersó
*5-6 ek olaj
*1 marék durvára vágott dió
*2 nagyobb alma
*8 vékony szelet füstölt trappista sajt

A vékony csirkemell szeleteket meghintjük a fűszerrel, majd serpenyőben kevés olajon mindét oldalukat megsütjük. A visszamaradt olajon a felkarikázott, magházukat kivágott almákat is pár pillanat alatt megpirítjuk.
A hús szeleteket jénai tepsibe fektetjük, rakunk rájuk 1-1 alma karikát, megszórjuk dióval, befedjük füstölt sajt szeletekkel.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon addig sütjük, míg a sajt megolvad a tetején.
Melegen, zöldborsós rizzsel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése