Printfriendly

2017. október 23., hétfő

Egyszerű Oreo-fánk



A fánk az a desszert, ami évszaktól, napszaktól függetlenül mindig osztatlan sikert arat nálunk. A kelesztett fánkon túl van egy sütőporos, hamar kész változat, amit gyakran készítek. Ezt gondoltam tovább, és egy közkedvelt keksz ruhájába bujtattam. Egyszerű kakaós tészta, a tetején fehér csokis réteggel és morzsolt keksszel. 
Érdemes kipróbálni;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 6 személyre:
Fánkhoz:
*29 dkg liszt
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*1 nagy csipet só
*1 púpozott tk sütőpor
*3 púpozott ek porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 nagy tojás
*2 dl tejföl

Sütéshez:
*bő olaj

Díszítéshez:
*15 dkg fehér csokoládé
*2 ek olaj
*2-3 db Oreo keksz

A fánk alapanyagaiból puha, de nem ragacsos tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, és egy 5,5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A közepükbe kis lyukat szúrunk. Forró olajban, közepes lángon megsütjük a fánkokat. A felesleges olajat lecsepegtetjük. Amíg teljesen kihűlnek, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a kihűlt fánkokat megmártjuk benne, és a tetejüket megszórjuk apróra morzsolt Oreo keksszel.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése